Dokazi protiv kućne pomoćnice Aca Đukanovića na provjeri
Aco Đukanović

Dokazi protiv kućne pomoćnice Aca Đukanovića na provjeri

Višem sudu dostavljena je na kontrolu optužnica Specijalnog tužilaštva protiv tročlane kriminalne organizacije koja stoji iza pljačke vrijednog nakita i umjetnina iz kuće Aca Đukanovića, potvrdila je za Pobjedu savjetnica za odnose sa javnošću Višeg suda u Podgorici, Aida Muzurović.

Na optužnici su A.P, bivša kućna pomoćnica porodice Đukanović, F.R. i Č.R, ali i kompanija "F.G.".

Optuženi se terete za krivično djelo - stvaranje kriminalne organizacije, produženo krivično djelo teška krađa i produženo krivično djelo zloupotreba položaja u privrednom poslovanju.

Specijalna tužiteljka Stojanka Radović kazala je ranije ovog mjeseca da je tokom prošle godine formirana kriminalna grupa koja je opljačkala Aca Đukanovića, brata predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića.

Cilj te kriminalne grupe, kako je rekla na konferenciji za medije Specijalnog državnog tužilaštva SDT, je vršenje više krivičnih djela.

Članica te kriminalne grupe A.P. je iz kuće Đukanovića krala, iskorišćavajući povjerenje Gabrijele Đukanović, supruge Aca Đukanovića.

Navodno, ukrala je 1,053 kilograma zlatnog nakita, 900 grama nakita bez žiga, oko dva kilograma srebrnog nakita, više zlatnika, 33 sata...

Pored nje, u toj kriminalnoj grupi bio je R.F. koji je od A.P. otkupljivao ukradeno zlato i prodavao ga.

Radović je kazala da je u tom predmetu istraga pri kraju.

Specijalni državni tužilac Milivoje Katnić rekao je da je taj postupak počelo da radi Osnovno državno tužilaštvo, ali se daljom istragom utvrdilo da se u ovom slučaju radi o zloupotrebi položaja i pranju para.

"Đukanovići kao oštećeni moraće da dokažu da su to njihovi predmeti", poručio je Katnić.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.