Plenković: Milanović je zlostavljač i nasilnik koji ne radi ništa
Andre Plenković

Nastavlja se njihov višenedjeljni verbalni sukob

Plenković: Milanović je zlostavljač i nasilnik koji ne radi ništa

Premijer Hrvatske Andrej Plenković nazvao je danas predsjednika države Zorana Milanovića zlostavljačem koji ne radi ništa, čime je nastavio njihov višenedjeljni verbalni sukob putem medija.

"Milanović je zlostavljač i nasilnik koji ne radi ništa, koji je svojim ponašanjem minirao borbu protiv korona virusa", rekao je Plenković novinarima.

Reagujući na najnovije kritike hrvatskog predsjednika na račun ministara iz njegove Vlade, Plenković je rekao da neće dopustiti "nekontrolisane izlive uvreda na različite adrese" koje upućuje Milanović, iako je, kako je dodao, svjestan da mu reagovanje na njih politički šteti.

"Ne možemo se ponašati kao u razredu u školi kada dođe nekakav nasilnik koji gnjavi svakoga pa se kaže ma pustite ga, nešto s njim nije u redu", rekao je premijer i čelnik vladajuće Hrvatske demokratske zajednice (HDZ).

Posljednja u nizu predsjednikovih kritičkih izjava upućena je ministarki kulture Nini Obuljen Koržinek koja je na HRT rekla da je Milanović kao premijer 2016. godine Plenkovića nazvao "sinom vojne ljekarke", čime je, kako je navela, pokrenuo "strašan govor mržnje protiv njega koji se vuče i danas".

Milanović je potom na Fejsbuku napisao da ona "samoubilački ispunjava prohtjeve svog sredovječnog gospodara i zlostavljača".

Predsjednik Vlade i države posljednjih dana su razmijenili niz verbalnih uvreda.

Milanović je Plenkovića nazvao "50-godišnjim narikačem" i "herojskim zecom", a Plenković njega "piromanom koji se prerušio u vatrogasca" i "54-godišnjim šmrkavcem".

Nakon što je Milanović rekao da premijer izjavom da je "šmrkavac" aludira da je narkoman, Plenković mu je danas odgovorio da je mislio na "balavca koji grubo i bezobrazno komentariše mnogo ljudi".

Na komentar da su HDZ i desnica svojevremeno žestoko napadali Milanovića dok je bio premijer i nazivali ga "srbočetnikom", a njegovu Socijaldemokratsku partiju Hrvatske "crvenom bandom", Plenković je odgovorio da on to nikad nije rekao i upitao novinara da li je našao neku njegovu izjavu ili nastup "koji bi mogao biti huškački ili diskriminišući ili takav da ostavi dojam da izaziva mržnju".

Plenković je ocijenio da je dobro što HDZ ima koaliciju s političkim predstavnicima srpske manjine i podsjetio da je njegov prethodnik Ivo Sanader takođe imao potpredsednika Vlade iz Samostalne demokratske srpske stranke.

Tada, kako je naveo, niko nije pucao pred Banskim dvorima, čime se osvrnuo na nedavni oružani napad ispred zgrade Vlade koji smatra terorizmom.

Plenković je rekao da se tada nije svakodnevno pričalo o takozvanoj "hrvatsko-srpskoj trgovačkoj koaliciji" i ponovio tezu da to radikalizuje društvo.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.