Ugostitelji u Budvi otvaraju lokale
Opština Budva

IJZ i NKT usvojili argumentaciju

Ugostitelji u Budvi otvaraju lokale

Nacionalno koordinaciono tijelo za zarazne bolesti (NKT) i Institut za javno zdravlje usvojili su argumentaciju Udruženja ugostitelja Budve i odobrili otvaranje lokala.

Ugostitelji su protestovali smatrajući da Budva ne može biti u crvenoj zoni i da nijesu uzeti realni podaci o broju stanovnika.

Potredsjednik Udruženja  Aleksandar Jovanović kazao je za RTV Budva da je postignut dogovor sa Nacionalnom koordinacionim tijelom i Institutom za javno zdravlje da lokali od danas mogu početi sa radom.

Budvanski ugostitelji su protestovali zbog zatvaranja ugostiteljskih objekata na 14 dana, na osnovu odluke koju je prošle subote donijelo Nacionalno koordinaciono tijelo (NKT) po preporuci Instituta za javno zdravlje (IJZ), a podrška su dobili i od ugostitelja iz Nikišća, Podgorice, Tivta Kotora i Ulcinja.

"Za sada nam je to usmeno saopšteno, a poslije podne ili ujutu se očekuje i zvanično saopštenje. Mi se ovim putem zahvaljujemo što su uvažili našu argumentaciju, što su sagledali kompletnu priču i negdje smo, da kažem, zajednički uspjeli da postignemo jedan boljitak za sve nas, da počnemo da radimo i da funkcionišemo. Naravno uz sve propisane mjere, uz nošenje maski, distancu i dezinfekciju kako bi sačuvali zdravlje",  kazao je Jovanović.

 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.