Pljevlja: Zmija se zavukla ispod haube parkiranog automobila
Foto: Screenshot

Pljevlja: Zmija se zavukla ispod haube parkiranog automobila

U poslepodnevnim časovima nova intervencija Službe zaštite i spašavanja opštine Pljevlja na hvatanju zmija.

Ovaj put u ulici Dušana Obradovića na očigled prolaznika zmija je kretanje ulicom završila tako što se zavukla ispod haube parkiranog automobila. Radilo se o zmiji “smuku”,a ova vrsta zmije spada u red zmija neotrovnica, prenosi PV Informer.

I ko zna po koji put ove godine usledila je intervencija pripadnika Službe za zaštitu i spašavanje opštine Pljevlja na hvatanju zmije. Pripadnici ove službe su već postali iskusni u hvatanju zmija i što je neuobičajeno najviše u samom gradu, dok je intervencija u seoskim sredinama bilo znatno manje.

1221520314456050464215227866297123823877453n

Posle hvatanja zmije koja je bila duga više od jednog metra, puštena je u svoje prirodno stanište, daleko od gradske sredine. Sva sreća da se radilo o zmijama neotrovnicama, jer su se zmije koje su uhvaćene obično nalazile u dvorištima stambenih objekata.

Mještani sa seoskog područja takođe tvrde da je ove godine zabilježeno neuobičajeno mnogo susreta sa zmijama u odnosu na ranije godine.Mnoge zmije se obično zavuku ispod haube i tako ih vozači dovezu u grad.Ranijih godina bilo je i nekoliko slučajeva ujeda zmija otrovnica ali su brzom intervencijom medicinskog osoblja spriječene tragične posledice.Lijepo vrijeme i dalje doprinosi da zmije još budu aktivne, pa je potrebna opreznost prilikom kretanja,posebna na zelenim površinama.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.