Šćekić: Za vrijedne domaćine naša vrata su uvijek otvorena
Foto: Opština Berane

Pomoć Opštine Berane poljoprivrednicima

Šćekić: Za vrijedne domaćine naša vrata su uvijek otvorena

U cilju unapređenja domaće proizvodnje mlijeka i mesa, stabilizacije prihoda u malim domaćinstvima, te pružanja dodatne podrške ostanku na selu, Opština Berane je posredstvom Sekretarijata za poljoprivredu, turizam i vodoprivredu nastavila sa podrškom razvoju poljoprivrede, pa je u skladu sa tim izvršena i nabavka priplodnih steonih junica.

Deset poljoprivrednih proizvođača sa teritorije opštine ostvarilo je pravo na po jedno grlo. Raspodjela je izvršena na novoj stočnoj pijaci u Beranama.

Predsjednik opštine Berane Dragoslav Šćekić kazao je ovom prilikom da će lokalna vlast nastaviti da ulaže u poljoprivredu kako bi poljoprivrednim proizvođačima omogućila što uspješnije bavljenje ovom značajnom privrednom granom, vratila značaj selu i poljoprivredi onaj nivo koji je potreban državi i građanima.

"Ulaganje u poljoprivredu je ulaganje u razvoj, tako da su vrata Opštine Berane za vrijedne domaćine i poštene ljude koji hoće da žive od svog rada uvijek otvorena. Mi smo tu da pomognemo, kako bi vratili značaj selu i poljoprivredi onaj nivo koji je potreban državi i građanima“, naglasio je Šćekić.

berane1

Foto: Opština Berane

Po riječima resornog sekretara Boža Premovića, ova mjera je realizovana i prošle godine, a tako će biti i ubuduće, jer se, kako je naveo, povećava stočni fond i poboljšava genetski potencijal u govedarstvu.

Saopštio je da je u toku postupak nabavke priplodnih jagnjica, koje će biti dodijeljene zaineteresovanim poljoprivrednicima do kraja godine, ukoliko se ispoštuje tenderska procedura.

Beranski stočari su istakli da duguju veliku zahvalnost Opštini na različitim vidovima pomoći do sada jer im to daje motivaciju da rade na proširenju proizvodnje.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.