Nešković: Otvoren kanal u MZ Bjeliši predstavlja ekološku opasnost po građane Bara
Foto: Demokratska Crna Gora

Nešković: Otvoren kanal u MZ Bjeliši predstavlja ekološku opasnost po građane Bara

Stanovnici Bjeliške ulice, iz MZ Bar 3, već više od jedne decenije imaju problem sa atmosferskom i fekalnom kanalizacijom kao i oštećenim putem koji prolazi pored njihovih parcela, saopštio je Milan Nešković, predsjednik MO Bjeliši i odbornik Demokratske Crne Gore.

"Gradnjom regionalnog vodovoda, postojeći kanal u koji su se ulivale atmosferske i fekalne vode je zatvoren, pa su iste preusmjerene u otvoreni kanal koji se proteže duž privatnih posjeda. Takav odvodni kanal nema kapacitet da prihvati količinu otpadnih voda u naselju u kojem se nalazi veliki broj kuća i nekoliko stambenih zgrada, jer je daleko od infrastrukturnih standarda pa samim tim predstavlja opasnost u ekološkom, bezbjednosnom i svakom drugom smislu", ističe Nešković

I pored brojnih peticija i zahtjeva stanovnika pomenute ulice da se navedeni problem već jednom riješi, Nešković kaže da lokalna DPS uprava nijemo posmatra bez namjere da se umiješa u svoj posao.

Dodaje da se radi o izuzetno velikom problemu koji je bio vidljivtokom prethodne nedjelje kada je opštinu Bar pogodilo jako nevrijeme. 

Kanal2

Foto: Demokratska Crna Gora

"Velika količina voda bujičnog karaktera, sa atmosferskim vodama sa slivnih površina, proširila je kanal na štetu ionako uskog i oštećenog asfalta. Mimoilaženje automobila u ovoj ulici je apsolutno nemoguće, a u večernjim satima postoji naročita opasnost jer kanal čak nije ni ograđen. S obzirom na to da ovim kanalom protiču i fekalne vode, mogućnost epidemiološke katastrofe je evidentna, tako da ovaj problem iziskuje hitno rješavanje od strane lokalne samouprave, a za šta nijesu potrebna prevelika budžetska sredstva", izričit je Nešković.

Poručuje da je skandalozno da se sve ovo dešava u ulici koja je poslednjim zoniranjem, iz nekih razloga, zavrijedila da se nađe u zoni 1, odnosno, u najužem gradskom jezgru, pa je na  građanima Bara da prosude da li ovakva infrastruktura u 21. vijeku treba da krasi taj dio grada i da li stanovnici ove ulice zaslužuju da žive u ovakvim uslovima.

Na kraju, pozvao je poslanike DPS-a da ustanu iz udobnih fotelja, obiđu Bjelišku ulicu i uvjere se u uslove u kojima žive građani opštine Bar, iako je kako zaključuje siguran da to veoma dobro znaju ali su im, ipak,kako poručuje neke druge stvari važnije od dobra građana Bara.
 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.