Ivezaj: Bećiraj i
Simon Ivezaj

Ivezaj: Bećiraj i "taster odbornici" izglasali nezakonite odluke

Degutantno je kad moralne lekcije drži neko ko je, poput Fatmira Bećiraja, po mnogim osnovama kontroverzan i kome primitivizan nije uopšte stran, štaviše suprotno, često ga koristi u manjku argumenata. Osoba koja je uz agresivnu podršku partijskih pajtaša na čelu OŠ “Mahmut Lekić”, pokušavala da se zaposli kao nastavnik fizičkog obrazovanja u toj školi; osoba koja je uključena čak i u fizičke napade na prosvjetne inspektore, sa čime je javnost upoznata, saopštio je Simon Ivezaj, odbornik DPS u Skupštini opštini Tuzi.

"Koliko god ličnim uvredama upućenim meni pokušavali da zamaglite bezakonje kojim se služite, ono je jasno vidljivo bilo kome ko umije da čita zakon. Nepotrebno je projektovati na mene vašu ličnu opsjednutost Nikom Đeljošajem i divljenje koje prema njemu gajite", naveo je Ivezaj.

Dodaje da je poznata  činjenica da preletači uvijek moraju dodatno da dokažu svoju vjernost, što kada se radi javno, djeluje kako naglašava prilično neukusno.

"Čudo da vrijeđate “staru gardu” DPS-a, s obzirom da ste dio ove partije bili donedavno, iako prilično beskorisni", jasan je Ivezaj.

Dodaje da je njega nepotrebno optuživati za bilo kakvo bježanje od bilo čega.

"Ja sam dosljedan sebi i svojim političkim stavovima, što o Vama niko ne može reći. Jasno je da odbornici vladajuće većine Skupštine opštine slijepo prate vođu, a kada budete naučili da se vanredna sjednica sa 23 tačke ne zakazuje u subotu veče za ponedjeljak, odbornici DPS-a neće bojkotovati istu", poručio je Ivezaj i dodao da su Bećiraj i njegovi "taster odbronici" na posljednjoj sjednici izglasali nezakonite odluke, zato što na zborovima građana nije bio prisutan neophodan broj ljudi.

"Za kraj, podsjetiću vas da DPS kojem ja pripadam, nikada nije huškao građane jedne protiv drugih, a vi ste, ako vas pamćenje dobro služi, bili dio grupe koja je htjela zabraniti svojoj braći Albancima da sahrane svog preminulog člana porodice u Dinoši. Sada ste veliki Albanac i patriota", poručio je Ivezaj Bećiraju.

Kazao je da na kraju građani vjeruju činjenicama a ne preletačima, a da činjenice govore da je lokalna vlast uskratila građanima jedno od osnovnih načela demokratskih društava - pravo na učestvovanje u javnom postupku i raspravi, te da se krajnje nemušto krije iza pokušaja da na rukovodeća mjesta u mjesnim zajednicama postavlja kako poručuje politički podobne a ne kompetentne ljude!

"DPS je partija koja vjeruje u demokratski sistem naših institucija, zbog čega smo se za zaštitu obratili nadležnim institucijama i ne sumnjamo u ishod njihove odluke. Kolegi Đeljošaju ukazujem da vladavina prava nema alternativu, te da odluke moraju donositi u skladu sa procedurama", zaključio je Ivezaj.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.