Srbija: Još 326 novooboljela,dvije osobe preminule
Ilustracija

Srbija: Još 326 novooboljela,dvije osobe preminule

Prema posljednjim podacima, koronavirus je u Srbiji potvrđen kod još 326 ljudi, a od posljedica zaraze preminule su još 2 osobe. Testirana su 7.242 uzorka.

Direktor Kliničkog centra u Kragujevcu doktor Predrag Sazdanović rekao je za RTS da se epidemija polako budi svuda u Srbiji. Istakao je da je veoma pesimističan.

"Veoma sam pesimističan, ne poštuju se mjere, razne gluposti vidimo preko društvenih mreža. Zaključak je jednostavan – ovde moramo da budemo danas pametni da se sjutra ne bismo brinuli", rekao je Sazdanović.

Načelnik dijagnostičko-radiološkog centra KBC "Dr Dragiša Mišović" Đorđe Lalošević istakao je da će virus gripa praviti velike probleme, ali se na skeneru može prepoznati da li je riječ o gripu ili kovidu.

Upozorava da svi moramo da vodimo računa i da pravilno nosimo maske, kako se bolnice ne bi napunile kovid pacijentima.

Zbog značajnog porasta broja pregleda pacijenata sa respiratornim tegobama, kao i zaraženih koronavirusom u Prokuplju je proglašena vanredna situacija.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.