Kotor: Inficirana vaspitačica, dio osoblja i djeca u samoizolaciji
ilustracija

Vaspitna grupa zatvorena na 15 dana

Kotor: Inficirana vaspitačica, dio osoblja i djeca u samoizolaciji

U kotorski vrtić na Zlatnim njivama “ušla” je korona, pošto je vaspitačica u mlađoj vaspitnoj grupi pozitivna na Kovid-19.

Zbog toga je dio osoblja ovog vrtića upućen na samoizolaciju narednih 15 dana, ali i djeca iz ove grupe.

“Nakon što smo dobili informaciju da je vaspitačicau mlađoj vaspitnoj grupi pozitivna na Kovid-19, svi roditelji su obaviješteni, a koleginice koje su sa njom boravile u grupi, tačnije jedna koleginica i asistent u nastavi, takođe su poslati na testiranje i dobile su rješenje o samoizolaciji. One su prijavile svoje kontakte. Ova vaspitna grupa zatvorena je narednih 15 dana”, saopštila je juče za Dan Vjera Rašković Perojević, direktorica Javne predškolske ustanove (JPU) „Radost” Kotor.

Ustanova ima osam objekata vrtića sa ukupno 30 vaspitno-obrazovnih grupa, i to 21 za uzrast vrtića i devet jaslenih.

Rašković Perojević naglašava da su u objektu vrtića na Zlatnim njivama četiri vaspitne grupe, pri čemu je u mlađoj, koja je zatvorena, boravilo dvanaestoro djece.

“Prošle sedmice u naše vrtiće je dolazilo oko 20 odsto od ukupno 850 upisanih mališana. Ove sedmice je taj broj već opao. Mi, inače, sprovodimo sve mjere u skladu sa preporukama koje smo dobili od resornog Ministarstva prosvjete, po smjernicama Instituta za javno zdravlje (IJZ) i njih ćemo se strogo pridržavati”, naglašava ona.

Dodaje da su zaposleni opremljeni maskama i vizirima, te da se na ulazu u vrtić svakom djetetu mjeri tjelesna temperatura.

Svi objekti kotorskih vrtića su, ističe, generalno očišćeni i dezinfikovani. JPU „Radost” upošljava stotinak radnika, od čega 52 vaspitačice i 24 medicinske sestre.

Pobjeda

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.