Umjetnica ušla u Ginisovu knjigu rekorda za sliku od mljevene kafe (FOTO)

Umjetnica Ohud Abdalah Almalki ušla je u Ginisovu knjigu rekorda jer je prva Saudijka koja je sama napravila sliku od mljevene kafe kojoj je istekao rok upotrebe, saopšteno je u Saudijskoj Arabiji.

"Bilo mi je potrebno 45 dana kontinuiranog rada da završim sliku, pred očima dvije osobe, uz video-snimanje i fotografije urađene iz bespilotne letjelice", rekla je umjetnica koja studira prava u Džedi, velikom lučkom gradu na istoku zemlje.

Slika koja se naziva "Naseej 1" predstavlja osnivače Saudijske Arabije i Ujedinjenih Arapskih Emirata, kralja Abdela Aziza bin Sauda i šeika Zajeda bin Sultana al Nahjana.

Na slici su i sadašnji lideri te dvije zemlje, kao i saudijski prijestolonasljednik Muhamed bin Salman.

Slika pokriva oko 220 kvadratnih metara površine.

Sastoji se od sedam dijelova od pamuka koji su povezani mljevenom kafom.

Umjetnica je upotrijebila 4,5 kilograma mljevene kafe kojoj je istekao rok upotrebe. Likovi su u tonovima braon boje, koju je dobila miješanjem kafe sa vodom.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.