Akcija

Akcija "Pauk": U Baru i Ulcinju uhapšeno osam osoba zbog zloupotrebe droga

Policija je na devet lokacija u Baru i Ulcinju izvršila pretrese stanova i nadležnom državnom tužiocu u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici podnijela krivične prijave protiv osam lica koja su lišena slobode zbog sumnje da su izvršili krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga, saopštila je Uprava policije.

Službenici Centra bezbjednosti Bar i Odjeljenja bezbjednosti Ulcinj su u saradnji sa službenicima Sektora specijalne policije i Sektora granične policije sa policijskim psom za otkrivanje opojnih droga, danas, po nalogu državnog tužioca u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici, realizovali višemjesečnu akciju kodnog naziva „Pauk“ koja je bila usmjerena na otkrivanje, sprečavanje i suzbijanje tzv. ulične prodaje opojnih droga.

"Prilikom pretresa stana koji koristi Z.L. u Baru pronađeno je pvc pakovanje sa sadržajem opojne droge marihuana ukupne mase oko 108 grama. Pretresom stana E.R. u istom gradu pronađeno je pvc pakovanje sa sadržajem opojne droge marihuana, kao i rasuta sasušena biljna materija za koju se takođe sumnja da je ista opojna droga ukupne mase oko 47 grama, a koje je E.R. odbacio kada je ugledao policijske službenike.Određena količina opojne droge hašiš je pronađena pretresom stana M.M", saopštila je Uprava policije.

Krivične prijave podnijete su, kako se navodi, protiv Z.L. (33), P.L. (30), S.I. (25), M.M. (26), A.B. (41), D.P. (25), E.R. (25) i M.S. (26).

Iz policije navode da je tokom sprovođenja akcije „Pauk“ procesuirano ukupno 37 lica, podnijeto osam krivičnih prijava protiv 12 lica zbog postojanja osnovane sumnje da su izvršili krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opoojnih droga, dok je prekršajno po Zakonu o sprječavanju zloupotrebe opojnih droga procesuirano 25 lica.

"Takođe, na ovom predmetu policija je u 33 slučaja izvršila zaplijene opojnih droga na području Bara i Ulcinja, kada je zaplijenjeno oko 6 kilograma opojne droge marihuana, manja količina opojne droge kokain, opojne droge amfetamin i  opojne droge hašiš.Realizacija akcije „Pauk’’ i procesuiranje nadležnim pravosudnim organima 37 lica, zbog ulične prodaje opojnih droga ili posjedovanja opojnih droga, predstavlja još jednu potvrdu kontinuiranih i kvalitetnih aktivnosti koje službenici Centra bezbjednosti Bar, sa konkretnim rezultatima, sprovode na polju suzbijanja ulične prodaje narkotika.", zaključuju iz UP.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.