Policija tokom vikenda uhapsila 26 vozača zbog najtežih saobraćajih prekršaja

Zbog počinjenih prekršaja, u protekla tri dana, od strane saobraćajne policije, sankcionisano je čak 1178 vozača, navodi se u saopštenju Uprave policije.

"I pored pojačanog prisustva saobraćajne policije na putnim pravcima, preventivnih aktivnosti i pojačanih kontrola učesnika u saobraćaju, evidentno je da jedan broj vozača i dalje ne poštuje saobraćajne propise, čineći najteže prekršaje", navodi se u saopštenju UP-a.

Istakli su da se samo tokom prethodnog vikenda, u Crnoj Gori dogodilo 29 saobraćajnih nezgoda, u kojima su tri lica su zadobila teške tjelesne povrede, dok je njih devet zadobilo lake tjelesne povrede. Nažalost, jedno lice staro 19 godina je smrtno stradalo od povreda zadobijenih u saobraćajnoj nezgodi.

"Ono što i dalje zabrinjava je, da je shodno Zakonu o bezbjednosti saobraćaja na putevima i Zakonu o prekršajima čak 26 vozača isključeno je iz saobraćaja, lišeno slobode i privedeno nadležnim sudovima na dalji postupak i odlučivanje", naglašava se u saopštenju UP.

Radi se o počiniocima najtežih saobraćajnih prekrašija, kao što su prekoračenje dozvoljene brzine, preticanje kolone vozila, preticanje na "punoj" liniji, upravljanje vozilom pod dejstvom alkohola.

Od najdrastičnih kršenja koje je policija registrovala na crnogorskim drumovima u danima vikenda izdvaja se vožnja pod dejstvom alkohola u koncentraciji od preko 2 promila alkohola u krivi i upravljanje vozilom pod dejstvom tri vrste droga.

Naime, policija u Podgorici je uhapsila M.K. zbog vožnje pod dejstvom alkohola u koncentraciji od 2,02 g/kg alkohola u organizmu. On je priveden Sudu za prekršaje.

Beranska policija je je lišila slobode D.M. iz Podgorice koji je upravljao pod djestvom opojnih droga. Odrađen je test na psihoaktivne supstance u nadležnoj zdravstvenoj ustanovi gdje je  licu D.M. utvrđeno prisustvo heroina, kokaina i metadon u organizmu.

D.M. je uz zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka, priveden Sudu za prekršaje u Beranama, kome je izrečena kazna zatvora od 15 dana, tri kaznena boda i četiri mjeseca zabrana upravljanja motornim vozilom.

"Apelujemo na vozače da svoju vožnju prilagode uslovima i stanju na putu, te da odgovornim ponašanjem, poštujući saobraćajne propise, doprinesu svojoj i bezbjednosti ostalih učesnika u saobraćaju", poručuje se u saopštenju UP-a.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.