Najpopularnija fotografija na internetu: Novorođena beba pokušava da skine masku sa lica doktora

Fotografija novorođene bebe koja pokušava da ukloni hiruršku masku ljekara postala je viralna usred pandemije koronavirusa.

Sliku je na Instagramu podijelio ginekolog iz Ujedninjenih Arapskih Emirata dr Samer Čeab. Na njoj se vidi novorođenče kako rukom povlači masku s njegovog lica i otkriva ljekarov široki osmjeh, piše BizLife.

Čeab je za brazilsko izdanje CNN-a istakao da je majka rodila bliznace, ali da je za ovaj simboličan potez zaslužan dječak.

"Druga beba je bio dječačić, držao sam ga kako bi nas njegov tata fotografisao, a beba mi je povukla masku. U tom momentu svi su nasmijali", rekao je.

Ovaj doktor i inače na Instagramu objavljuje slike sa bebama koje je donio na svijet, ali je ova brzinom svjetlosti postala popularnija od svih drugih.

"Vjerovatno je razlog njena pozitivnost. Svi čekamo da skinemo maske, zato je postala viralna", zaključio je.

Mnogi su ovu fotku doživjeli kao nadu i znak za bolju budućnost, dok su drugi rekli da fotografija za njih sumira cijelu 2020. godinu.

"Svi ćemo uskoro skinuti masku. Ovo bi trebalo da bude fotografija 2020. Najljepša slika koju sam vidio. Nadam se da ćemo se uskoro riješiti maski“, samo su neki od komentara ispod fotografije.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.