Milion pratilaca obavijestio da virus ne postoji, pa preminuo od korone u 33-oj godini
Foto: Screenshot

Milion pratilaca obavijestio da virus ne postoji, pa preminuo od korone u 33-oj godini

Zvijezda društvenih mreža, „influenser“ Dmitrij Stužuk koji je poricao postojanje koronavirusa, preminuo je od kovida 19 u 33. godini.

Dmitrij Stužuk zarazio se koronavirusom tokom putovanja za Tursku i prebačen je u bolnicu po povratku u rodnu Ukrajinu, gdje je test na virus pokazao pozitivan rezultat. 

Dmitrij je sa profila na društvenim mrežama, promovisao zdrav način života o čemu je sadržaje dijelio brojnim pratiocima.

Ipak, pošto je zaražen koronavirusom, on je prebačen u bolnicu. Na liječenju je proveo osam dana, nakon čega je otpušten, ali mu se stanje pogoršalo zbog komplikacija sa srcem, prenosi Skaj njuz.

Hitno je vraćen u bolnicu i tada je njegova bivša supruga Sofija (25) rekla je da je u „teškom stanju i bez svijesti".

„Dmitrij ima probleme sa kardiovaskularnim sistemom i srce mu ne radi kako treba. Njegovo stanje je izuzetno teško. Uradila sam sve što sam mogla da bi otac moje troje djece živio. Ali sada ništa ne zavisi od mene", izjavila je tada Sofija.

Kasnije je objavila vijest da je njen bivši suprug preminuo.

„Ostala su samo topla sjećanja, troje lijepe djece i dragocjeno iskustvo", napisala je Sofija.

Inače, Dmitrij Stužuk je ranije na društvenim mrežama objavio fotografije iz bolničkog kreveta. U objavi je pratioce, kojih je čak 1,1 milion, obavijestio o tome da teško diše i da ga muče otoci na vratu.

„Želim da podelim informaciju o tome da sam se razbolio i da uputim svima upozorenje. Mislio sam da kovid 19 ne postoji, dok se nisam razbolio. Ovo je teška bolest", podijelio je svoje iskustvo iz bolnice tada Dmitrij.

Dmitrij i Sofija Stužuk su se razveli prije šest mjeseci.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.