DPS: Spriječavanjem obuke Vojske, nova vlast podriva nacionalnu bezbjednost

DPS: Spriječavanjem obuke Vojske, nova vlast podriva nacionalnu bezbjednost

Populističkim i politikantskim potezima, poput ovog današnjeg Abazovićevog na Sinjajevini, buduća vlast otvoreno spriječava Vojsku da obavlja svoje zadatke i dužnosti, kazali su iz Demokratskepartije socijalista.

"Obuka i vježba koje su planirane, ni u kom smislu ne bi narušile prirodni ambijent ovog područja, i zato je svaka akcija spriječavanja aktivnosti Vojske Crne Gore, ugrožavanje njene borbene gotovosti a samim tim i podrivanje nacionalne bezbjednosti države i njenog kredibiliteta u okviru NATO saveza", kazali su iz ove partije.

Navodeći da ne postoji vlast na svijetu koja spriječava svoju vojsku da vježba, sem izdajničke kojima su vojske tuđih država bliže od sopstvene.

"Nacionalni interes je da se Vojska Crne Gore usavršava i obučava, jer na taj način - uostalom kao što to rade odbrambene snage svih demokratskih država - brani nezavisnost, suverenost i teritoriju države, i izvršava dodijeljene misije i zadatke u skladu sa Ustavom i međunarodnim pravom", zaključuju iz DPS-a.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.