Hrvatska policija uhapsila dvojicu muškaraca osumnjičenih za prijetnje premijeru države
Andrej Plenković

Pričali o atentatu na Plenkovića

Hrvatska policija uhapsila dvojicu muškaraca osumnjičenih za prijetnje premijeru države

Policajci u Zagrebu i Sisku uhapsili su dvojicu muškaraca zbog prijetnji premijeru Andreju Plenkoviću.

Kako su naveli iz Policijske uprave sisačko-moslavačke, 63-godišnjeg muškarca uhapsili su zbog prijetnje, ali i nedozvoljenog držanja oružja.

Navodi se da je nakon pucnjave na Markovu trgu u najmanje dva navrata različitim ljudima izjavljivao kako, sada pokojni, Danijel Bezuk nije imao za cilj ubiti policajce već da vjeruje da bi, da ga je vidio, usmrtio predsjednika Vlade, prenosi 24 sata.hr.

Pored navedenog, za čin pokušaja teškog ubistva je naveo kako je pokojni to trebao prepustiti njemu i svom ocu, a za sebe je naveo kako on lično o tome mašta.

U sklopu kriminalističkog istraživanja, temeljem naloga nadležnog suda, policija je obavila pretrage objekta stanovanja, drugih prostorijama i vozila te je pronađeno više komada vatrenog oružja, municije i eksplozivnih naprava koje su oduzete.

Nakon istrage, osumnjičeni 63-godišnjak je predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave sisačko-moslavačke, a policija je protiv njega podnijela krivičnu prijavu Opštinskom državnom tužilaštvu u Sisku.

Zagrebački policajci su pak uhapsili 48-godišnjaka nakon informacije o prijetnji objavljenoj na društvenoj mreži te su istragom trebali potvrditi sumnju i otkriti ko stoji iza profila.

Prijetnja na društvenoj mreži objavljena je 14. septembra u ranim jutarnjim satima oko 5. 35s ciljem da se ozbiljno uznemiri i zastraši osoba kojoj je upućena.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.