Francuska: Nastavniku odsječena glava, učenicima govorio o karikaturama proroka Muhameda

Francuska: Nastavniku odsječena glava, učenicima govorio o karikaturama proroka Muhameda

Nastavniku istorije u Francuskoj, koji je sa učenicima otvorio diskusiju o karikaturama proroka Muhameda, odsječena je glava, a policija je ubila osumnjičenog, kazao je u petak policijski zvaničnik.

Francusko antiterorističko tužilaštvo otvorilo je istragu za ubistvo sa sumnjom na teroristički motiv.

Stravičan zločin dogodio se u gradu Eranjiju, sjeverozapadnom predgrađu Pariza, prenijela je Anadolija.

Policijski zvaničnik, koji je želio da ostane anoniman, rekao je da je policija osumnjičenog, naoružanog nožem i airsoft pištoljem, upucala na oko 600 metara od mjesta gdje je ubijen nastavnik, prenosi N1.

Dodao je da su nastavniku prijetili nakon što je otvorio raspravu o karikaturama.

To je bio drugi incident povezan s terorizmom od početka suđenja za masakr u redakciji satiričnog lista "Šarli Ebdo" u januaru 2015. godine.

List je nedavno ponovo objavio karikature proroka.

Mladić iz Pakistana uhapšen je nakon što je nožem, ispred bivše redakcije "Šarli Ebdoa", izbo dvije osobe kojima je nanio povrede koje nisu opasne po život.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.