Čirgić: Na izborima izvisio procrnogorski građanski blok a tek će zavedeni glasači Ure
Adnan Čirgić

"Ključna državna mjesta se dodjeljuju u manastirima"

Čirgić: Na izborima izvisio procrnogorski građanski blok a tek će zavedeni glasači Ure

Ubijeđen sam da vođe velikosrpskoga pokreta nekoliko godina po referendumu iz 2006. ni u snu nijesu mogle zamisliti poželjniju sliku crnogorske društvene i političke scene od ove današnje: ključna državnička mjesta crtaju se u manastiru, zakoni se prilagođavaju po mjeri kriminalnih potreba jedne neregistrovane crkvene organizacije, prijeti se gašenjem medija, promoviše se fašizam, manipuliše se tradicijom, negira se slobodarska i antifašistička prošlost, a sve se to reklamira u uslužnim, nekad davno suverenističkim, Vijestima, kaže u intervjuu Vikend novinama dekan Fakulteta za crnogorski jezik i književnost, prof. dr Adnan Čirgić.

Čirgić ističe da je na izborima 30. avgusta izvisio procrnogorski građanski blok, a da će tek "izvisiti oni koji su to sami odabrali zavedeni glasači GP URA".

"Abazović nije previdio da su njegovi postizborni partneri u dosadašnjem političkom djelovanju osvjedočeni kao protivnici postojanja građanske Crne Gore, što se najbolje viđelo u njegovu nedavnome intervjuu Vijestima, nije on previdio svoju ulogu u stvaranju 'srpskoga sveta'. Ali je previdio da u tome 'svetu' za Dritana Abazovića neće biti mjesta”, poručuje Čirgić.

Govoreći o postizbornoj kombinatorici, te ko je pravi gazda u novoj izvršnoj vlasti, Čirgić odgovara: "Ko se sjeća kako su se prije koju godinu odvijale stvari u Budvi, ne treba mu mnogo da se dosjeti kakva će biti postizborna kombinatorika na državnome nivou. Sačekajmo da se Amfilohije oporavi od korone, pa ćemo se lako prisjetiti ko je gazda. Do tada ne zaboravimo gdje je pobjednik ovih parlamentarnih izbora slavio svoju pobjedu. Na izborima je izvisio procrnogorski građanski blok. Nakon izbora izvisiće oni koji su to sami odabrali zavedeni glasači GP URA", rekao je Čirgić.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.