Bečić - Maslenikov: Otvoreni dijalog ključ unapređenja odnosa

Predsjednik Skupštine Crne Gore Aleksa Bečić sastao se danas sa ambasadorom Ruske Federacije u Crnoj Gori, Nj.E. Vladislavom Maslenikovim.

Uz zahvalnost na lijepim željama ambasadora, kao i čestitkama za izbor na  funkciju predsjednika Skupštine, upućenim od strane predsjednice Savjeta Federacije Federalne Skupštine i predsjednika Državne dume, Bečić i ambasador Maslenikov, razmijenili su mišljenja o aktuelnim pitanjima crnogorsko-ruskih odnosa i naglasili spremnost za unapređenje bilateralne saradnje, uključujući međuparlamentarnu dimenziju.

Zajednički je konstatovano da otvoreni dijalog, uz međusobno uvažavanje i poštovanje, vodi unapređenju odnosa. 

Ovom prilikom, Bečić je pozdravio napore Ruske Federacije u borbi protiv pandemije kovida.

Tokom susreta, Bečić je upoznao ambasadora sa političkim prilikama u našoj zemlji, ističući da je Crna Gora na nedavno održanim parlamentarnim izborima pokazala demokratsku zrelost i iskazao uvjerenje da će normalizaciji međunarodnih odnosa doprinijeti i parlamentarna diplomatija.

Ambasador Maslenikov je konstatovao da Crna Gora i Ruska Federacija zaslužuju bolje međudržavne odnose, potvrdivši raspoloženje da će zajedničkim naporima raditi na njihovom jačanju u obostranom interesu građana dvije zemlje.

Sagovornici su razmijenili mišljenja o značaju unapređenja ekonomske saradnje, naročito u oblastima turizma i investicija, pri čemu intenzivnija bilateralna saradnja može biti od značajne pomoći.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.