Slovenija u sedam regiona uvela karantin
Ilustracija

Slovenija u sedam regiona uvela karantin

U Sloveniji je stupio na snagu djelimični karantin koji se primjenjuje u sedam od 12 regiona, a zbog povećanog broja oboljelih od korona virusa.

Takođe, od danas je zabranjeno okupljanje više od 10 osoba, a za starije učenike nastava će se odvijati putem interneta.

Novim mjerama karantina pogođeni su i gradovi Ljubljana, Kranj i Celje, dok se Maribor i Koper ne nalaze u takozvanoj crvenoj zoni, a karantin znači da u određene regione ne smije da se ulazi ili izlazi sem u posebnim slučajevima poput odlaska na posao ili kod ljekara, prenosi STA.

Dodaje se i da će se lista mijenjati u zavisnosti od razvoja situacije.

U sedam regiona koji su na crvenoj listi važi i zabrana organizovanja događaja, skupova, vjenčanja i crkvenih ceremonija.

Na snazi je i obaveza nošenja maski u zatvorenim prostorima, na otvorenom, u kolima kada se prevozi osoba koja nije član istog domaćinstva.

Kada se radi o granicama, za sada na snazi ostaju ista pravila.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.