Spašen jedriličar u Herceg Novom (VIDEO)

Veliki jugo danas je zahvatio primorje, pa su visoki talasi bili pravi izazov i za jednog iskusnog jedriličara koji je krenuo da jedri na dasci.

Zaplivao je u uzburkano more, ali su ga ubrzo valovi počeli bacati i više nije mogao da pliva.

Precijenio je svoju snagu, prenosi Radio Jadran.

U pomoć da se izvuče iz nemilosrdnog mora priteklo mu je nekoliko mladića. Oni su, ne zalazeći mnogo u dubinu, dodavali čovjeku u pomahnitalom moru dugački štap i kanap da se uhvati.

Sve se dešavalo kod plaže Jahting kluba i srećno završilo, jer je ovaj novski surfer izvučen na betonsko mulo.

Pokušaj jedrenja na dasci i spašavanje snimila je Indira Štelović.

Istovremeno ili u kraktkom razdoblju desila se još jedna nezgoda na moru, 50 m od tunela potonuo je crveni čamac koji je korišćen za ronjenje.

Plovna jedinica MUP-a na poziv Direktorata za vanredne situacije je došla sa svojim plovilom iz Kumbora na lice mjesta, ali kasno.

Čamac je već bio potonuo, a upravitelj, srećom, doplivao do obale.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.