Sa sastanka, foto: Opština Berane

Šćekić i Ćulafić za unaprjeđenje saradnje Berana i Andrijevice

"Ne smije se dozvoliti da se Vasojevići dijele po bilo kom osnovu"

Predsjednik opštine Berane Dragoslav Šćekić sa saradnicima, načelnicima Službe zaštite i spašavanja i Službe za unutrašnju reviziju – Tihomirom Bogavcem i Draganom Praščević, boravio je u zvaničnoj posjeti Opštini Andrijevica gdje se sastao sa predsjednikom ove opštine Željkom Ćulafićem i potpredsjednikom Veskom Raketićem.

Kako su kazali, poseban akcenat je na sastanku predsjednika opština Berane i Andrijevica dat tome da se više nikada ne smije dozvoliti da se Vasojevići dijele po bilo kom osnovu.

Prvi čovjek beranske opštine čestitao je kolegi iz Andrijevice na izboru za predsjednika opštine, kao i uspjeh koji je ostvaren na nedavno održanim, zajedno sa parlamentarnim, lokalnim izborima. Koalicija „Za budućnost Andrijevice“ (SNP i NSD) i Demokratska CG preuzeli su lokalnu vlast od, do tada, vladajućih Dps-a i Sd-a posle devet godina.

Kako navode iz Opštine Berane, na sastanku je razgovarano o uspostavljanju što tjesnije saradnje ove dvije opštine koje su nekada bile jedna.

„Saradnja u početnom obliku će se sagledati u onim segmentima gdje treba pojačati unutrašnje kontrole rada službi, a gdje će interna revizija Opštine Berane pomoći na sprovođenju zakonskih obaveza“, kazao je Šćekić.

"Bilo je riječi o saradnji Službi zaštite i spašavanja opština Berane i Andrijevica, zatim o problemima eksploatacije mineralnih sirovina, sljunka, pijeska…, kao i ponašanju koncesionara u svim segmentima.Poseban akcenat je na sastanku dat tome da se više nikada ne smije dozvoliti da se Vasojevići dijele po bilo kom osnovu, i da se moraju stvoriti bolji uslovi za život građana na sjeveru Crne Gore i mogućnost ostanka na ovim prostorima", navodi se u saopštenju.

Šćekić je novom predsjedniku opštine Andrijevica uručio kao poklon umjetničku sliku, koja ima svoju simboliku.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.