SDT: Bratu predsjednika Crne Gore ukradeno zlato, satovi...
ilustracija

SDT: Bratu predsjednika Crne Gore ukradeno zlato, satovi...

Specijalna tužiteljka Stojanka Radović kazala je da je tokom prošle godine formirana kriminalna grupa koja je opljačkala Aca Đukanovića, brata predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića.

Specijalna tužiteljka Stojanka Radović kazala je da je pri kraju  istraga u predmetu u vezi sa krađom dragocjenosti iz kuće Aca Đukanovića, brata predsjednika države Mila Đukanovića. Saopštila je da je tokom 2019. godine formirana kriminalna grupa koja je za cilj imala vršenje više krivičnih djela.

“Okrivljena P.A,   podstreknuta od okrivljenog R.F, koristeći povjerenje oštećene, u više navrata, neopaženo je uzela njen ključ i pomoću tog ključa otključala – provalila u zatvoreni prostor od stana, odakle je oduzela veću količinu stvari – nakita od zlata i drugih vrijednih stvari, u vrijednosti od oko 330 hiljada eura, a zatim je tako oduzete stvari odnosila kod okrivljenog R.F. u poslovne prostorije privrednog društva “F.G”., koji je potom tako ukradene stvari prodavao podsredstvom drugih za sada neotkrivnenih pripadnika i ostvarivao dobit velike vrijednosti za kriminalnu organizaciju,” kazala je Radović. 

Članica te kriminalne grupe A.P. je iz kuće Đukanovića krala, iskorišćavajući povjerenje Gabrijele Đukanović, supruge Aca Đukanovića.

Navodno, ukrala je 1,053 kilograma zlatnog nakita, 900 grama nakita bez žiga, oko dva kilograma srebrnog nakita, više zlatnika, 33 sata...

Specijalni državni tužilac Milivoje Katnić rekao je da je taj postupak počelo da radi Osnovno državno tužilaštvo, ali se daljom istragom utvrdilo da se u ovom slučaju radi o zloupotrebi položaja i pranju para.

"Đukanovići kao oštećeni moraće da dokažu da su to njihovi predmeti", poručio je Katnić.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.