Pet savjeta da vaš mobilni telefon bude dugovječniji
Ilustracija

Pet savjeta da vaš mobilni telefon bude dugovječniji

Ništa ne traje vječno. Međutim, kada su mobilni telefoni u pitanju, postoje neke stvari koje možete da uradite kako bi vaš uređaj trajao što duže, i radio najbolje što može.

1. Nabavite dobru zaštitnu masku

Neke stvari ne možemo da spriječimo, ali zato možemo da uradimo sve što je u našoj moći da smanjimo rizik. Zbog toga je važno da imate dobru zaštitnu masku, koja će apsorbovati udarac u slučaju da vam telefon ispadne.

Kupite samo onu koja je pravljena za vaš model, bez obzira što bi možda neka druga takođe odgovarala. Takođe, obavezno stavite i zaštitno staklo na ekran.

2. Zaštitite bateriju

Punite telefon na pravi način, kako bi vam baterija što duže trajala. Stručnjaci preporučuju da vam baterija telefona uvjek bude između 20% i 80%, a ne bi trebalo da čekate da padne na nulu.

Hakerivrebajuiztudjihpunjacazatelefon

3. Neka vaš telefon uvek bude čist

S vremena na vrijeme, provjerite da li se vaš uređaj zaprljao. U bilo koji od otvora (zvučnik, otvor za slušalice, za punjač itd) može da upadne prašina i druge štetne materije.

Ovo može da uzrokuje kvarove, ali to nije jedini problem. Telefon vjerovatno često držite u ruci u toku dana, ili čak na licu dok razgovarate, pa ne biste željeli da pokupite bakterije ili nešto slično.

4. Pazite na temperaturu

Vaš telefon ne može da funkcioniše kako treba ako mu je pretoplo ili prehladno. Zbog toga, nemojte da ga ostavljate direktno izloženog Suncu, jer ako se pregrije, baterija i procesor vrlo lako mogu da "stradaju".

Takođe, zimski uslovi nisu pogodne za uređaj, zbog toga što baterije i ekrani ne vole niske temperature.

5. Pažljivo rukujte svojim uređajem

Ovo bi trebalo da se podrazumijeva, ali nikad nije na odmet ponoviti. Što se bolje ponašate prema telefonu, to će duže da vam traje. Što je sigurno, sigurno je - nemojte da ga držite blizu vode ili neke druge tečnosti, kao ni blizu ljepljivih površina.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.