Burić: Ambasador Srbije pobrkao uloge
Marko Burić, Foto: DPS

Burić: Ambasador Srbije pobrkao uloge

Učestale izjave ambasadora Republike Srbije Vladimira Božovića, uključujući i jučerašnju o “malom Šengenu” kao i onu kad je komentarisao rezultate izbora i okarakterisao ih kao “važnu pobjedu građana”, pokazuju da srpski ambasador često pomiješa svoje uloge pa sa pozicije akreditovanog diplomate, nastupa kao savjetnik buduće Vlade, ili čak dio nje, saopštio je Marka Burića, kandidata za poslanika liste “Odlučno za Crnu Goru! DPS - Milo Đukanović”.

"Njegova očekivanja da će nova Vlada  Crne Gore da nešto prihvati, ili odbaci su neprimjerena i neumjesna, jer odluke državnih institucija, po svim pitanjima unutrašnje i spoljne politike se donose u skladu sa interesom građana Crna Gore, a ne prema očekivanjima ambasadora, uključujući i srpskog", naveo je Burić.

Dodao je da vlada koja se kako ističe sastavlja u manastirima Srpske pravoslavne crkve, a savjetuje iz rezidencije srpskog ambasadora, treba najprije da razmisli o svom kredibilitetu, i da ima u vidu da po Ustavu predstavlja sve građane naše države, a ne samo one koji su joj ideološki i politički bliski.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.