U Sloveniji situacija sve ozbiljnija: Za dan koronavirusom inficirano 707 osoba
Foto: AFP

Vlada donosi oštrije mjere

U Sloveniji situacija sve ozbiljnija: Za dan koronavirusom inficirano 707 osoba

U Sloveniji je u protekla 24 časa koronavirusom zaraženo 707 osoba od 4.902 testirane.

"Situacija je sve ozbiljnija, virus se jako brzo širi, dosadašnje mjere nisu pomogle u suzbijanju epidemije", rekao je portparol slovenačke Vlade za kovid-krizu Jelko Kacin.

Slovenačka Vlada trebalo bi danas da donese nove oštrije mjere protiv širenja epidemije, prenosi Srna.

Kacin je sinoć rekao da je potvrđen novi rekord u broju dnevnih zaraza, preko 500, čime su ispunjeni svi uslovi za uvođenje najstrožijih mjera iz takozvane narandžaste faze, koje bi trebalo da ograniče širenje virusa i njegov eksponencijalni rast.

U suprotnom bi slovenačka Vlada ponovo proglasila epidemiju i uvela restriktivne mjere slične onima u prvom proljećnom talasu.

Treći paket mjera predviđa karantin pojedinih opština, s obzirom na broj zaraženih, zabranu posjeta u bolnicama i zavodima za zdravstvo, zatvaranje lokala, fitnes centara i sportskih objekata za amatere i grupne sportove.

Osim toga, bilo bi uvedeno pravilo da u frizerskom salonu može da bude samo po jedna mušterija, a bile bi i otkazane priredbe, vjerski obredi i svadbe u pojedinim regijama, te zatvorene zdravstvene i zubarske djelatnosti koje nisu nužne.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.