Japan: Svjetski šampion u plivanju suspendovan zbog vanbračne veze

Japan: Svjetski šampion u plivanju suspendovan zbog vanbračne veze

Četvorostruki svjetski plivački šampion Daija Seto iz Japana suspendovan je do kraja godine zbog vanbračne veze.

Kako je prenio Bi-Bi-Si (BBC), Plivački savez Japana suspendovao je 26-godišnjeg plivača zbog kršenja standarda sportskog ponašanja te organizacije.

Aktuelni svjetski šampion na 200 i 400 metara mješovito predao je i kapitensku traku japanskog olimpijskog tima, nakon što je priznao vezu.

"Moje izvinjenje je da nastavim da plivam, obnavljajući povjerenje porodice, koja je duboko povrijeđena mojim neodgovornim ponašanjem. Volio bih da se ozbiljno bavim plivanjem uz odlučnost da počnem iz početka, kako bi me porodica i svi drugi ponovo prepoznali kao plivača", rekao je Seto.

Seto će moći da se takmiči na Olimpijskim igrama u Tokiju 2021. godine.

On je prije četiri godine na Igrama u Riju osvojio bronzu na 400 metara mješovito.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.