Svadbe u Hrvatskoj u doba korone: Dozvoljen samo prvi ples, kovid redari, najviše 8 za stolom...
Ilustracija

Svadbe u Hrvatskoj u doba korone: Dozvoljen samo prvi ples, kovid redari, najviše 8 za stolom...

Hrvatski zavod za javno zdravstvo objavio je nove preporuke za svadbe, po kojima je ples dozvoljen samo mladencima i njihovim roditeljima, ili užim članovima porodice, na početku slavlja, a nakon toga plesanje nije dozvoljeno.

Za vrijeme svadbenog slavlja u svim prostorima preporučuje se fizički razmak od jednog i po metra, a to pravilo ne mora se primjenjivati među članovima istog domaćinstva ili osobama koje su u bliskom kontaktu. 

Svaka osoba na svadbi mora imati prostor od najmanje četiri kvadratna metra, a ukoliko na svadbama bude više od 50 zvanica, moraju se obezbijediti i kovid-redari, prenosi Index. 

Mjesta za sjedenje moraju biti unapred označena i međusobno udaljena metar i po, a među stolovima razmak mora biti tri metra.

Za jednim stolom može biti najviše osam osoba.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.