Učiteljica iz Bara privremeno suspendovana do okončanja postupka
Rada Višnjić, foto: FB

Učiteljica iz Bara privremeno suspendovana do okončanja postupka

Protiv učiteljice barske Osnovne škole "Jugoslavija" Rade Višnjić, koja je putem vajber grupe pozvala učenike na moleban, pokrenut je postupak utvrđivanja odgovornosti, a potom doneseno rješenje o privremenoj suspenziji do okončanja postupka, saopšteno je Standardu iz ove škole.

"Nakon saznanja o dešavanjima istog dana, 06.10.2020. protiv zaposlene Rade Višnjić, shodno zakonskim odredbama, pokrenut je postupak utvrđivanja odgovornosti, a potom doneseno rješenje o privremenoj suspenziji do okončanja postupka, počev od 08.10.2020. Zbog regularnosti postupka, kao i prethodnog puta kada je vođen, u predstojećem periodu za medije neću davati izjave, dok ne bude poznat ishod", kazala je Standardu direktorica ove škole Biljana Vukmanović.

Nakon što je u medijima objavljen poziv učiteljice Višnjić, reagovale su brojne institucije, nevladine organizacije, političke partije, a Zaštitnik ljudskih prava i sloboda pokrenuo je ispitni postupak zbog kršenja prava djeteta i zloupotrebe djece u ovom slučaju. 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.