Pomoć za šestočlanu porodicu: Nedostaje još 10.000 eura da se Marinkovićima obezbijedi krov nad glavom
Foto: Bar Info

Pomoć za šestočlanu porodicu: Nedostaje još 10.000 eura da se Marinkovićima obezbijedi krov nad glavom

Još jedna kišna sedmica ne raduje Barane. Ipak, ne postoji niko koga ovakvi dani plaše koliko porodicu Gordane i Milana Marinkovića. Njih dvoje ozbiljno narušenog zdravlja, sa porodicom, žive pod improvizovanom nadstrešnicom- bez vode, struje, toaleta… Barski jugo podiže najlone i limove sa trošne nadstrešnice, oko koje je blato do koljena. Pitanje je koliko će ova šestočlana porodica uspjeti da izdrži u uslovima nedostojnim ljudskih bića.

Kako saznaje Bar Info od predsjednica NVU „Žene Bara“ Ljiljane Vujović i dr Gine Masoničić iz NVO „Povjerenje“ nedostaje još deset hiljada eura da se problem Marinkovića trajno riješi kupovinom malog, opremljenog stana u blizini njihovog provizornog skloništa.

NVU “Žene Bara” i NVO “Povjerenje” pokrenule su humanitarnu akciju još 2018. godine, kako bi se ovoj porodici obezbjedio krov nad glavom. Akcija je aktuelizovana u maju, a zahvaljujući Baranima koji žive u dijaspori, iznos novca prikupljen za Marinkoviće dostigao je preko 15 hiljada eura.

Marinkovii3

Foto: Bar Info

Obje se nadaju da će se, uprkos teškoj materijalnoj situaciji, naći volje i načina da se nedostajuća sredstva prikupe i da ova porodica, nakon dugo vremena, osjeti što znači imati krov nad glavom.

Ljiljana Vujović podsjeća da je doniranje odjeće i obuće Marinkovićima human gest, ali da i ta odjeća propada, baš kao i sve što se nalazi pod njihovom nadstrešnicom. Zato je zamolila sve koji to mogu, da makar i najmanjim novčanim iznosom pomognu da ova namučena porodica jednom dobije svoj dom.

Novac za pomoć porodici Marinković možete uplatiti na ž.r. 565-3443-40 Lovćen Banka A.D. NVO Žene Bara, svrha uplate pomoć za Marinkoviće.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.