Crna Gora i Slovačka nastaviće da unapređuju prijateljske odnose
Gendel i Bečić

Bečić - Gandel

Crna Gora i Slovačka nastaviće da unapređuju prijateljske odnose

Predsjednik Skupštine Crne Gore Aleksa Bečić sastao se sa ambasadorom Republike Slovačke u Crnoj Gori, Borisom Gandelom.

Uz zahvalnost na lijepim željama ambasadora,  Bečić istakao je zadovoljstvo tradicionalno dobrim odnosima dvije prijateljske zemlje i iskazao zahvalnost na doprinosu Slovačke u procesu pristupanja u NATO, kao i procesu pridruženja u Evropsku uniju, navodi se u saopštenju SKupštine.

On je podsjetio da u Crnoj Gori postoji jasan cilj i konsenzus oko evropskih integracija i da izvještaj Evropske komisije predstavlja dodatno ohrabrenje u tom pogledu. U tom kontekstu, Bečić je naglasio da politička i ekspertska pomoć Slovačke doprinose unapređenju prijateljskog i partnerskog odnosa.

Ambasador Gandel prenio je čestitku predsjednika slovačkog parlamenta i kazao da će Slovačka nastaviti da pruža podršku Crnoj Gori na putu ka Evropskoj uniji. Poseban akcenat sastanka, ambasador Gandel dao je parlamentarnoj diplomatiji iznijevši očekivanje da će dva parlamenta doprinijeti produbljivanju saradnje, u čemu će važnu ulogu imati buduća grupa prijateljstva.

Sagovornici su se saglasili da je Crna Gora pokazala demokratsku zrelost i da poruke iz Sporazuma tri koalicije pokazuju da Crna Gora ostaje dosljedna svom strateškom spoljnopolitičkom opredjeljenju, navodi se u saopštenju.

"Naš put je prozapadni, proevropski, prograđanski i on nema alternativu. Različitosti su naše bogatstvo i sa tim nema kompromisa", zaključio je Bečić.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.