Ona je djevojka sa najdužim nogama na svijetu (FOTO)
Mejzi Karin

Oborila svjetski rekord

Ona je djevojka sa najdužim nogama na svijetu (FOTO)

Američka tinejdžerka iz Teksasa Mejzi Karin je oborila svjetski rekord - ona je djevojka sa najdužim nogama na svijetu!

Na prvom mjestu zamijenila je rusku košarkašicu Ekaterinu Lisinu čije su noge dugačke 132.8 centimetara. Mejzina desna noga dugačka je 134, 4 centimetara, a lijeva 135,5.

Mlada Teksašanka će se uskoro preseliti u Veliku Britaniju gdje planira da studira, a još jedan od njenih ciljeva jeste da postane najviši model na svijetu.

Ova 17-godišnjakinja poručila je svim ljudima koji izgledaju neobično jeste da svoje neobičnosti prigrle i prihvate, i da ih ne skrivaju i da se nada da će njen rekord inspirisati i druge visoke žene.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Ona je dodala da joj je nekad teško da prođe kroz vrata ili da uđe u automobil, a ima i poteškoće sa pronalaskom odjeće. S druge strane - u prednosti je kada igra odbojku ili košarku, a njene duge noge donijele su joj i popularnost na društvenim mrežama.

"Kako je Mejzi visoka 208 santimetara, njene noge zapravo čine 60 santimerara visine. Ona je sada prilično popularna na društvenim mrežama i TikToku gde uživa u snimanju video snimaka koji ističu njen atribut zahvaljujući kome je oborila svjedski rekord", rekao je portparol Ginisove knjige rekorda.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.