Hrvatska: Nove mjere zbog povećanja broja zaraženih
Ilustracija

Hrvatska: Nove mjere zbog povećanja broja zaraženih

Nacionalni štab civilne zaštite donio je danas niz mjera zbog povećanja broja zaraženih koronavirusom, a jedna od njih je i preporuka za nošenje zaštitnih maski i napolju, kad nije moguće održati fizički razmak od dva metra.

Riječ je o “preporuci” za nošenje zaštitne maske, a ne o “obavezi”, objašnjeno je na konferenciji za novinare nacionalnog štaba u Zagrebu.

S druge strane, od danas se uvodi obaveza nošenja maski u svim zatvorenim prostorima u kojima nije moguće održatu fizički razmak od dva metra, pa će se tako zaštitna maske biti obavezne i u kafićima i restoranima, osim dok se sjedi na svojim mjestima, jede ili pije.

Maske treba da nose i vjernici za vrijeme vjerskih službi u zatvorenom i gledaoci u sportskim dvoranama, a na snazi ostaje i obaveza nošenja u trgovinama, zdravstvenim ustanovama i prevoznim sredstvima.

Organizatori okupljanja više od 50 osoba moraće od sada za to da dobiju dozvolu lokalnih štabova.

Za sjutra se planira set mjera koje će se odnositi na rad ugostiteljskih objekata.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.