Fuštić prešao iz DPS-a u Demokrate
Foto: Demokratska Crna Gora

Fuštić prešao iz DPS-a u Demokrate

Na današnjoj pres konferenciji Demokrata, doskorašnji funkcioner i odbornik Demokratske partije socijalista u SO Bar, Miloš Fuštić, saopštio je da svoj dalji politički angažman i političko djelovanje nastavlja kao član Demokratske Crne Gore.

"Svojim političkim djelovanjem  imao sam iskrenu namjeru da, barem malo,  doprinesem napretku mog grada i običnog čovjeka. Mislio sam da poslije toliko decenija, teških političkih odluka, previranja,  upravo DPS, pored svih mana, ima najveću odgovornost i snagu da to sve iznese", rekao je Fuštić na konferenciji.

"Želio sam i ukazivao da svojim djelovanjem i radom upravo mi treba da budemo primjer svima. Mislio sam, a i tako djelovao, da niko ne može da bude iznad zakona i države. Upravo zbog toga, posebno posljednjih godinu dana, naišao sam na otpor u rukovodećim strukturama, opštinskim i državnim. Kao odbornik sam morao reagovati na nešto što nije u redu, jer sam to smatrao svojom obavezom i jedinim ispravnim postupkom. Nisam htio i neću nikome da se klanjam. Nisam najpametniji, niti to želim biti, ali kada vidite da ništa što radite, niko iz partije ne vidi i ne čuje, da ćute i sagnu glavu na svu nepravdu, koja upravo dolazi od pojedinaca iz vrha DPS-a, i da su oni uzrok problema, ne možete biti dio toga. Glasao sam protiv predloga DPS-a kada sam smatrao da to nije u interesu svih građana. Govorio sam javno o zaštićenim pojedincima koji mogu da rade šta hoće, da podižu višespratnice, duguju ogromne poreze, vrše zloupotrebe pod okriljem vlasti, dok običan građanin plaća sve to. Nisam mogao, niti ću ćutati zbog mog i bilo čijeg djeteta.  Zbog svega ovoga sam bio i meta ne samo javnih napada, nego i različitih podmetanja, pokušaja moje diskreditacije, ali još gorih scenarija, ne bih li se povukao. To je kod mene moglo izazvati samo prkos i još veće uvjerenje i snagu da se borim za nešto u šta vjerujem. Za bolje sjutra svakog građanina ma koje nacije, vjere i političke pripadnosti bio, a ne za pojedince bliske bilo kojoj vlasti. Ni kao sportista nisam od onih koji se lako predaju", istakao je Fuštić.

"Svoju borbu, i političku i ljudsku, nastavljam u Demokratama. A zašto u Demokratama? Odgovor je jednostavan. Demokrate su partija koja se upravo zalaže za one vrijednosti kojima sam pripadao i kojima pripadam. Ne deklarativno, nego suštinski. U tome je razlika između DPS-a i Demokrata. Demokrate na državnom nivou i moje kolege u Baru se, bez kompromisa, bore za ono što je ispravno, što je ljudski, bez kalkulacija i hrabro.  Nisam želio da par dana pred izbore javno formalizujem moje pristupanje Demokratama, upravo iz poštovanja prema bivšim kolegama, onima koje cijenim, iako sam svojim nastupima već bio daleko. Većina članova DPS-a su časni, pošteni i vrijedni ljudi, naši prijatelji, rođaci, komšije. Siguran sam da većina njih razmišlja ovako i da će skupiti hrabrost, da se konačno oslobode i bez straha daju svoj doprinos za bolje sjutra svih nas. Ja sam odluku donio, ne sumnjam da će i oni", zaključio je Fuštić na press konferenciji.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.