Vulić negirala da je uticala na Markoviće i Konatara da glasaju za DPS zbog posla
Dušica Vulić

Vulić negirala da je uticala na Markoviće i Konatara da glasaju za DPS zbog posla

Dušica Vulić negirala je danas u Osnovnom sudu u Podgorici da je počinila krivično djelo povreda slobode opredjeljenja pri glasanju.

Ona tvrdi da ni na koji način nije uticala na Slavoljuba Markovića, Mariju Marković i Predraga Konatara da glasaju za izbornu listu DPS,piše Pobjeda.

“Nijednom u tom kontekstu nisam pominjala DPS. Kroz neobavezan razgovor htjela sam da ih upoznam za programo partije”, dodala je Vulić.

Vulić je optužena da je uticala protivpravno na Mariju Marković, Slavoljuba Markovića i Predraga Konatara da glasaju na parlamentarnim izborima 30. avgusta za izbornu listu DPS.

Proces vodi sutkinja Osnovnog suda Nada Rabrenović.

Prema optužnom prijedlogu Vulić se tereti da je obećala da će pomoći da se Marija i Predrag zaposle, a Slavoljub napreduje u službi Vojske Crne Gore.

Vulić se optužnim prijedlogom tereti da je počinila krivično djelo povreda slobode opredjeljenja pri glasanju.

“Kao aktivistkinja DPS-a zadužena za rad na terenu i razgovor sa građanima 11. avgusta oko 20.30 telefonski je saopštila Slavoljubu Markoviću da je od Vojske Crne Gore dobila podatke za njegovu kćerku, a od političke partije DPS-a i zaduženja da provjeri političke pripadnosti lica koja se primaju u Vojsku. Rekla mu je da zajedno sa kćerkom dođe narednog dana u 19 časova u prostorije mjesne zajednice Zagorič, koje koristi mjesni odbor političke partije DPS. Kada su Marija i Slavoljub Marković i Predrag Konatar kojeg je u međuvremenu pozvala iz istog razloga, došli u namjeri da utiče na njih da glasaju za izbornu listu DPS, a koristeći svoja saznanja da su se prijavili za oglas u službu u Vojsci Crne Gore, neistinito im je predstavila da izbor Marije Marković i Predraga Konatara, po oglasu, zavisi od rezlutata njenih provjera”, piše u optužnom prijedlogu.

Kako se naovodi, Marija Marković je tada rekla da zna da treba po osnovu ugovora da počne da radi u Vojsci ali da je “teren nije prepoznao“ i objasnila joj da nije “prepoznata kao simpatizer“, da se  “ne vidi kao Crnogorka“ i da nije “politički podobna“ za prijem u Vojsku.

U javnost je u avgustu isplivao snimak u kom Vulić, aktivistkinja DPS-a, Mariji, koja je konkurisala za poziciju u Ministarstvu odbrane, saopštava kako je “teren ne prepoznaje“ aludirajući tako da nije politički podobna za tu poziciju.

Iz Vojske Crne Gore ranije su odbacili optužbe da se radi o korupciji tvrdeći da je u pitanju pokušaj diskreditacije.

Ministar odbrane Predrag Bošković tada je kazao da ne poznaje Vulić i najavio kako će podnijeti krivičnu prijavu protiv svih koji narušavaju njegov i ugled Crne Gore.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.