Epidemiološka situacija u Budvi nepovoljna, virus nije zaobišao ni djecu
DZ Budva

Epidemiološka situacija u Budvi nepovoljna, virus nije zaobišao ni djecu

Zamjenik direktora budvanskog Doma zdravlja Blažo Radoman rekao je da je epidemiološka situacija u metropoli crnogorskog turizma nepovoljna, ako se u obzir uzme trenutni broj kretanja obolijevanja.

Radoman je u Jutarnjem programu Televizije Crne Gore (TVCG) saopštio da se u Budvi bilježi uvećan broj kovid pozitivnih pacijenata.

On kaže i da je uvećan broj testiranja i uzorkovanja jer imaju, kako je pojasnio, povećan broj pacijenata koji se javljaju kovid ambulanti u okviru Doma zdravlja.

Na pitanje ima li straha od pooštravanja mjera na teritoriji Budve, on je rekao da to zavisi od daljeg kretanja obolijevanja, to jest povećanja broja kovid pozitivnih pacijanata.

Kadrovska situacija u Domu zdravlja Budva je u odličnom stanju, jer nema nijednog zaposlenog koji je kovid pozitivan ili se nalazi u samoizolaciji, kazao je Radoman.

"Institut za javno zdravlje objavljuje liste kumulativne incidencije, odnosno broj novih slučajeva infekcije registrovanih tokom proteklih 14 dana u odnosu na broj stanovnika opštine. Dakle, shodno tome zasnivaće se dalje postupanje, odnosno implementacija restriktivnih mjera", kazao je Radoman.

Virus nije zaobišao ni djecu, kaže Radoman, navodeći da je najviše oboljelih među mlađom populacijom.

Portal RTCG

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.