Preminuo Bora Drljača
Bora Drljača

Preminuo Bora Drljača

Pjevač Bora Drljača preminuo je danas, 11. oktobra, u 80. godini života.

Kako saznaje "Telegraf", pjevač je preminuo u kući.

Pjevač je prethodnih mjeseci više puta bio liječen i operisan, najprije zbog karcinoma debelog crijeva, a potom i zbog tromba u blizini srca.

Rođen u Bosanskoj Krupi, Bora je kao mladić došao u Beograd gdje je prošao audiciju za Radio Beograd i odlučio da postane pjevač.

Izdao je na desetine albuma, i stekao status istaknutog umjetnika. Svoje hitove je pjevao širom svijeta na turnejama, a priznavao je da mu je teško bilo tokom rata u bivšoj Jugoslaviji, kada njegove pjesme nisu bile puštane u srpskim medijima jer je rođen u BiH, i obrnuto.

Bavio se i boksom, a oprobao se i pred kamerama rijalitija, učestvujući u VIP Velikom Bratu 2010. godine. Bora je izbačen tek dan pred finale šoua.

U prvom braku sa Vericom dobio je dva sina, a zatim je porodicu zadesila tragedija - Verica je izvršila samoubistvo prevelikom dozom lijekova. Bora se ponovo oženio Radomirkom Sladić.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.