Aleksandar Raković

"Očekujem da Srbi postanu većina u Crnoj Gori"

Istoričar iz Srbije Aleksandar Raković kazao je da je potrebno da se što prije izvrši popis stanovništva u Crnoj Gori, kako bi se dokazalo da je srpski narod u većini.

“Popis stanovništva je fundamentalno važan za Srbe, ne samo u Crnoj Gori, nego za sve Srbe. Srpski identitet se vraća na velika vrata, a ono što je suštinski bitno je uloga Srbije i Republike Srpske. Imamo svako pravo da se uključimo u pitanje popisa u Crnoj Gori, to je po Ustavu Srbije dozvoljeno”, kaže Raković koji smatra da sada imaju priliku da učestvuju u “rješavanju srpskog pitanja u Crnoj Gori”.

On navodi da trenutna procjena stanovništva u Crnoj Gori već sada ide u korist Srba.

“Kao Srbi se izjašnjava njih 36 odsto, a oni koji su izabrali srpski jezik kao maternji je blizu 60 odsto. Očekujem da Srbi postanu većina u Crnoj Gori i da bude preko 40 odsto onih koji se izjašnjavaju kao Srbi i da se krene u obnovu srpske državnosti”, kaže Raković.

Dodaje da je DPS-u došao kraj.

“Milo Đukanović ne može da se snađe sada. Svaki dan govori da će ići u šumu jer je izgubio izbore. Kada se glasačko tijelo DPS-a suoči sa tim da su izgubili vođu, ostaće izgubljeni jer nemaju ideologiju. DPS će biti atomizovan i neće postojati kao stranka”, zaključuje Raković.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.