Narandžasti metealarm za centralni i južnio dio Crne Gore, na sjeveru moguć snijeg
Foto: unsplash.com/@joshdixon

Nestabilno vrijeme u sedmici pred nama uz zahlađenje

Narandžasti metealarm za centralni i južnio dio Crne Gore, na sjeveru moguć snijeg

Za primorje i centralni dio Crne Gore za sjutra je na snazi narandžasti meteoalarm.

Prema prognozi Zavoda za hidrometeorologiju, sjutra će u Crnoj Gori biti umjereno do potpuno oblačno sa kišom, pljuskovima, ponegdje i grmljavinom. 

Mjestimično se očekuju intenzivnije padavine, moguće su umjerene do obilne količine.

Narandžasti meteoalarm, drugi stepen upozorenja izdat je zbog najavljenih obilnih padavina.

Untitled

Duvaće vjetar mjestimično umjeren do pojačan, južnih smjerova, krajem dana u skretanju na sjeverni.

Jutarnja temperatura vazduha kretaće se od 6 do 16, najviša dnevna 9 do 20 stepeni.

Moguć snijeg na sjeveru

Kako je za TVCG kazala meteorolog Daliborka Gojković-Bajčeta uz promjenljivo i veoma nestabilno vrijeme, očekuje se i pad temperature.

“Biće promjenljivo do pretežno oblačno uz čestu pojavu padavina, kiša, pljusak i gramljavina povremeno, dok u visokim planinskim predjelima moguće je da tokom noći kišu zamijene i susnježica i snijeg i to prvenstveno početkom nedjelje i kratkotrajno”, navela je Gojković-Bajčeta.

Nešto više sunčanih intervala očekuje nas tek u petak i narednu nedjelju.

“Temperatura vazduha početkom nedjelje biće u padu. Izraženiji pad temperature očekuje se od utorka na sjeveru. Možemo slobodno reći biće hladno, naročito na sjeveru. Znači naredne nedjelje promjenljivo nestabilno uz čestu pojavu kiše”, kazala je Gojković-Bajčeta za TVCG.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.