Slovenija sa zelene liste skida šest evropskih zemalja, ostaju svega četiri države
ilustracija

Slovenija sa zelene liste skida šest evropskih zemalja, ostaju svega četiri države

Na tzv. zelenoj listi vlade Slovenije za ulazak putnika iz inostranstva nalazi se Srbija i još tri zemlje - Australija, Urugvaj i Novi Zeland.

Vlada Slovenije odlučila je da pooštri režim za putnike iz evropskih zemalja zbog svakodnevnog porasta broja novozaraženih kovidom-19, pa će od sjutra sa zelene liste biti skinuto 6 evropskih zemalja, dok će samo putnici iz Srbije, Australije, Novog Zelanda i Urugvaja moći da ulaze u Sloveniju bez restrikcija.

Crvena lista je značajno proširena pa su na njoj od sada Belgija, Češka, Island, Luksemburg i Španija, dok će se na putnike iz Hrvatske i Austriji primjenjivati nešto blaži režim.

Na narandžastoj listi do daljeg ostaje Italija, što znači da će putnici iz Italije i zemalja sa crvene liste morati u karantin.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.