Psi prihvatili mače i odgajali ga kao sopstveno štene (FOTO)
Foto: Reddit

Psi prihvatili mače i odgajali ga kao sopstveno štene (FOTO)

Prije nekoliko godina, vatrogasac iz Belgije spasao je mače i odlučio da ga usvoji. Donio ga je kući, gdje su ga pored članova porodice dočekali i njegovi ljubimci - psi. Odmah su prihvatili mače i odgajali ga kao sopstveno štene.

Mače Ismail je ubrzo postao član pseće porodice. Zajedno se igraju, zajedno idu u šetnju. 

Supruga vatrogasca Natali, na društvenim mrežama često dijeli fotografije čudne družine - njemačkog ovčara Nima, švajcarskog ovčara Lajama i mačeta Ismaila. Neke od njih sakupe i do 100.000 lajkova.

Mače je pronađeno povrijeđeno, u lokvi krvi. Vatrogasac ga je odveo veterinaru koji je konstatovao da su šanse za preživljavanje izuzetno male. Ipak, mali Ismail je uspio da se izbori i - došao je u novi dom.

„Prvog dana kada je stigao, primjetili smo da je gledao samo u našeg švajcarskog ovčara. U početku naš pas nije bio siguran šta treba da radi sa malim stvorenjem. Vjerovatno se pitao da li je to neka nova hrana, igračka... Ipak, odlučio je da mu mače bude novi prijatelj. Vodio je računa o njemu, a i Ismail se zauzvrat ponašao zaštitnički prema psu. Imaju vrlo poseban odnos. Spavaju zajedno. Kasnije se sprijateljio i sa Nimom", ispričala je za Bored Panda Natali. 

spavaju111

Foto: Reddit

Porodica zapravo ima pet kućnih ljubimaca jer čuvaju još dvije mačke.

„Pet kućnih ljubimaca je mnogo posla. Kad smo dobili našu najmlađu mačku, bila sam malo uplašena da će je biti teško odgajiti, jer smo već bili prilično zauzeti ostalima, ali moj njemački ovčar mi je bio odlična pomoć", objasnila je Natali.

Zajednička šetnja svih ljubimaca koje gaji porodica neimenovanog vatrogasaca prava je atrakcija i primjer da se različite životinje mogu dobro slagati. 

„Svakog jutra, Ismail se našim psima pridružuje u šetnji, i to izgleda kao da imamo tri pasa Azmael nam se pridružuje u šetnji. Ali moramo biti oprezni, jer mačak još ne zna da se čuva automobila na putu. Inače se uopšte ne plaši drugih pasa, čak ih i progoni kad mu dosađuju", priča Natali.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.