Nova Ajfon serija spušta tradicionalno visoke cijene: Stručnjaci smatraju da će biti nekih
Ilustracija

Nova Ajfon serija spušta tradicionalno visoke cijene: Stručnjaci smatraju da će biti nekih "začkoljica"

Zvaničan datum predstavljanja Ajfon 12 serije telefona određen je za 13. oktobar u 19.00 časova po lokalnom vremenu, ali šta znamo o cijenama?

Krenimo od osnovnih stvari - za sada, sve je na nivou glasina, ali čini se da ćemo vidjeti četiri Ajfon12 modela, pa će se u skladu sa tim formirati i cijene. Zanimljivo je da modeli nisu skuplji od prošlogodišnjih, već bi čak mogli da budu i jeftiniji, sa izuzetkom Ajfon 12 modela.

Ajfon 12 Mini (ekran dijagonale 5.4 inča)

Ajfon 12 (6.1 inč)

Ajfon 12 Pro (6.1 inč)

Ajfon 12 Pro Max (6.7 inča)

Logično, Ajfon Mini bi bio najjeftiniji model, mnogi analitičari tvrde da bi model sa 64GB mogao da bude dostupan već od 649 dolara. Uvođenje jeftinijeg modela bio bi pametan potez za Epl, s obzirom na to da pandemija utiče na sve, pa tako i na platežnu moć kupaca.

Standarni Ajfon 12 će vjerovatno da košta 699 dolara za model od 128GB, a 799 dolara za model od 256GB prostora za skladištenje podataka.

Što se tiče Ajfon 12 Pro modela, na osnovu insajderskih pisanja očekujemo da vidimo cenu od 999 dolara.

Najveći u ovoj novoj Epl seriji, Ajfon 12 Pro Max, mogao bi da košta oko 1.100 dolara za osnovnu verziju od 128GB memorije, dok će onaj od 512GB najverovatnije koštati 1400 dolara.

Važno je da napomenemo da je sa većinom ovih procjena saglasan i renomirani Morgan Stanley. Ipak, s obzirom na to da su u pitanju 5G modeli, Forbes piše da ipak mora da postoji neka "začkoljica" s obzirom na to da cijena nije povećana (uglavnom) u odnosu na ranije modele.

Tako se procjenjuje i da bi nova Ajfon 12 serija mogla da stiže bez punjača i bez slušalica u kutiji, ali i sa manjim kapacitetom baterije što će, vjerovatno, značiti da nema osvježavanja ekrana od 120Hz.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.