U Slovačkoj treći dan za redom zabilježen rekordan broj novozaraženih, čak 1.184 slučaja
Ilustracija

U Slovačkoj treći dan za redom zabilježen rekordan broj novozaraženih, čak 1.184 slučaja

U Slovačkoj je treći dan za redom zabilježen najveći broj novozaraženih koronavirusom u jednom danu.

Ministarstvo zdravlja Slovačke je saopštilo da su u poslednja 24 sata registrovana 1.184 nova slučaja zaraze.

Juče ih je bilo 1.037, prenosi Beta.

Vlada je najavila da će kao reakciju na porast broja slučajeva sutra rasporediti preko 200 službenika kako bi pomogli zdravstvenim radnicima u pronalaženju kontakata, testiranju i distribuciji zaštitne opreme.

Premijer Igor Matovič rekao je da će naredne nedjelje biti uvedene restriktivnije mjere ukoliko se širenje zaraze ne uspori tokom vikenda.

Slovačka je do sada zabilježila ukupno 16.910 zatraženih, a umrlo je 57 osoba.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.