Na vojnom aerodromu „Knjaz Danilo“ predstavljen avion Embraer Super Tucano 29(FOTO)

Ministar odbrane Predrag Bošković sastao se sa direktorom prodaje za razvoj brazilske kompanije Embraer, Eduardom Nunjesom i direktorom za upravljanje prodajom, Simonon Džonsom, koji su boravili u posjeti Vazduhoplovstvu Vojske Crne Gore.

Cilj posjete predstavnika kompanije Embraer bila je prezentacija karakteristika aviona tipa A-29 Super Tucano.

"Embraer A-29 Super Tucano avion je brazilske proizvodnje, turboelisni lako jurišni avion koji je razvijen na osnovama Embraera 312 Tucano i u proizvodnji je od 2003. godine. Embraer A-29 Super Tucano pogodan je za osnovnu i naprednu obuku pilota, kao podršku kopnenim snagama, te zaštitu vazdušnog prostora", pojašnjavaju iz Ministarstva odbrane.

Bošković je informisao predstavnike kompanije o dosadašnjem procesu modernizacije koje su Ministarstvo odbrane i Vojska Crne Gore sproveli u proteklom periodu, izdvojivši nabavku tri helikoptera BELL 412 i jednog helikoptera BELL 505, koji su dodatno ojačali i unaprijedili kapacitete i mogućnosti Vazduhoplovstva, a samim tim i pospješili nivo bezbjednosti.

Bošković je istakao da je modernizacija vazduhoplovnih snaga prioritet i u narednom periodu i da se nada da će ministarstvo u tome istrajati.

On je poručio i da se bi se nabavkom ovakvih letjelica značajno podigle sposobnosti Vojske Crne Gore i zaključio da se nada da će Ministarstvo odbrane ostati posvećeno razvoju sposobnosti Vojske Crne Gore, u cilju daljeg unapređenja njene osnovne misije odbrane, kao i da doprinosi kolektivnom sistemu bezbjednosti.

U cilju prezentacije performansi aviona piloti kompanije Embraer i dva pilota Vazduhoplovstva Vojske Crne Gore učestvovali su u letu aviona na vojnom aerodromu.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.