Foto: KK Crvena zvezda

"Bokan želi da isključi Crvenu zvezdu iz takmičenja"

Košarkaški klub Crvena zvezda saopštio je danas da je sastanak na kojem je izglasano da Dragan Bokan predvodi ABA ligu bio "privatan sastanak" i još jedan pokušaj da prvi čovjek Budućnosti preuzme regionalno takmičenje.

"Crvena zvezda zato javno pita, zašto Dragan Bokan javno ne kaže šta mu je namjera - a to je (nakon dobijanja ovlašćenja sazivanje Skupštine ABA lige) pokušaj isključenja Crvene zvezde iz tog takmičenja - što bi neminovno i momentalno dovelo do gašenja ABA lige. Kome je to u interesu", upitali su crveno-bijeli.

Kako se dodaje, dopis u kojem je potvrđena odluka da Bokan rukovodi takmičenjem, u Zvezdi vide kao "providan i potpuno nezakonit pokušaj preuzimanja ABA lige od strane jednog lica", prenosi Beta.

"Jedini put ka opstanku ABA lige je povratak u zakonske okvire, a to je hitno sazivanje Skupštine na kojoj bi prisustvovali svi klubovi i sprovođenje svih odluka koje su jednoglasno izglasane na tri legalno sazvane i održane Skupštine - imenovanje predsjedništva, direktora, sportskog direktora, disciplinskog sudije i prenos udjela sa KK Metalac, KK MZT i KK Cedevita na KK FMP, KK Mornar i KK Primorska, kao i upisivanje novog kluba KK Cedevita Olimpija", navodi se u saopštenju.

Zvezda je navela i da se među potpisnicima dopisa Dragana Bokana nalaze Mornar, Primorska i Cedevita Olimpija koji "zbog opstrukcija tokom ljeta od strane Partizana" i "ignorisanja legalno i jednoglasno donijetih odluka", nijesu upisani u registar u Hrvatskoj i kao takvi nijesu članovi Skupštine ABA lige.

"Zato još jednom pozivamo sve članove ABA lige, da se vratimo zakonu i pravu, čime potpisivanje i davanje nekakvog prividnog legaliteta odlukama Dragana Bokana postaju saučesnici u nelegalnim radnjama i daljem bezakonju i konfuziji koja je zavladalo ABA ligom, i koje nas sve zajedno ne vodi nigdje", zaključuje se u saopštenju.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.