Prvi slučaj koronavirusa u vrtiću
Vrtić "Pčelica"

Prvi slučaj koronavirusa u vrtiću "Pčelica" u BP: Pozitivna radnica na održavanju higijene

Radnica na održavanju higijene u vrtiću "Dušo Basekić" u vaspitnoj jedinici "Pčelica" koja se nalazi u naselju Pruška u Bijelom Polju pozitivna je na koronavirus, saznaje Kodex.

Tim povodom kontaktirali smo direktoricu vrtića "Dušo Basekić" Gordanu Knežević.

Knežević je za Kodex potvrdila informaciju.

Ona je kazala da su rezultati testa stigli juče, ali da ovaj slučaj neće uticati na proces rada.

"Zaposlena je u izolaciji od ponedjeljka, kada su se pojavili prvi simptomi, blaga temperatura. Juče su stigli rezultati testa, da je pozitivna na kovid 19", kazala je Knežević.

Budući da su se poštovale preporuke i mjere, ovaj slučaj neće uticati na proces rada ove predškolske ustanove.

"Važno je da napomenem da inficirana nije imala kontakt za djecom te u tom smislu ne postoji bojazan od prenosa infekcije", kazala je Knežević za Kodex.

Ona je istakla da situaciju prati lokalna epidemiološka služba.

Knežević naglašava da i u ovoj situaciji pandemije ništa nije prepušteno slučaju, već da se uredno vodi računa o dezinfekciji prostora, da zaposlene nose i zaštitne maske i vizire i da je mogućnost prenosa infekcije svedena na minimum.

"Želim da pohvalim i odnos roditelja koji zaista poštuju mjere. Zajedničkim naporima za sada sve funkcioniše na visokom nivou", kaže Knežević.

Vrtić "Pčelica" trenutno pohađa oko 50 mališana.

U Bijelom Polju od koronavirusa trenutno su prema posljednjim podacima Instituta za javno zdravlje(IJZ) oboljele 323 osobe, 544 osobe su uspješno izliječene, a 21 je preminula.

Broj novozaraženih u ovoj opštini je u porastu, obzirom da je prema jučerašnjim podacima za 24 sata bilo 32 novooboljelih.

 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.