U BiH registrovano 260 slučaja koronavirusa, deset osoba preminulo
Ilustracija

U poslednja 24 sata

U BiH registrovano 260 slučaja koronavirusa, deset osoba preminulo

Zavodu za javno zdravstvo Federacije BiH u poljednja 24 časa prijavljeno je 1.514 uzoraka, od kojih je 260 pozitivno na SARS-CoV-2, a prijavljeno je i 10 novih smrtnih ishoda.

Kako su saopštili iz Zavoda za javno zdravstvo Federacije BiH novi slučajevi registrovani su u svim kantonima u Federaciji BiH.

Do sada su testirana ukupno 169.023 uzorka, a SARS-CoV-2 je potvrđen kod 19.465 osoba.

Zaključno s današnjim danom, u Federaciji BiH izliječena su 16.104 pacijenta, a u protekla 24 sata oporavak je zabilježen kod 180 pacijenata. Trenutno je aktivno 2.777 slučajeva pozitivnih na SARS-CoV-2, prenose Nezavisne novine.

U protekla 24 časa, Zavodu za javno zdravstvo Federacije BiH prijavljeno je 10 novih smrtnih ishoda.

S današnjim danom, ukupan broj smrtnih ishoda na području Federacije BiH je 584, i to 390 muškarac i 194 žene. 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.