Požar na 12-tom spratu solitera u Južnoj Koreji, više desetina osoba povrijeđeno(VIDEO)

Više desetina osoba povrijeđeno je u požaru koji je izbio na 33-spratnici u južnokorejskom gradu Ulsan, javili su lokalni mediji uključujući i novinsku agenciju Jonhap.

Prema informacijama lokalnih vatrogasaca, povrijeđeno je najmanje 49 osoba. Zasad se zna da je da je požar buknuo na 12 spratu zgrade nakon čega se proširio na ostale, više spratove.

Vatra je trenutno pod kontrolom, ali ostaje nejasno postoji li rizik od urušavanja cijele zgrade. Nema informacija o poginulima.

Vatrogasne snage odmah su reagovale, a evakuisano je ukupno 380 stanara.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.