Tramp završio liječenje od koronavirusa, njegovo stanje stabilno
Foto: Profimedia

Tramp završio liječenje od koronavirusa, njegovo stanje stabilno

Ljekar predsjednika SAD je kazao da je Donald Tramp završio terapijsko liječenje od koronavirusa, da je nakon dolaska iz bolnice u Bijelu kuću njegovo zdravstveno stanje stabilno pa bi mogao da se vrati javnim dužnostima u subotu.

U saopštenju Bijele kuće, ljekar Šon Konli je rekao da je Tramp odgovorio "izuzetno dobro" na terapiju, a nema ni dokaza nuspojava od liječenja, prenosi Hina.

Predsjednik SAD pred kojim su 3. novembra izbori, hospitalizovan je zbog zaraze koronavirusom prošlog petka, a u Bijelu kuću vratio se u ponedjeljak gdje se sada nalazi u izolaciji.

"Od povratka u Bijelu kuću, njegovo fizičko stanje je stabilno i lišeno naznaka koje bi mogle da sugerišu napredak bolesti", napisao je Konli.

Kaže da će u subotu, 10 oktobra, biti deset dana od kada je predsjedniku potvrđena zaraza koronavirusom. Prema planiranom smjeru liječenja, Konli predviđa "predsjednikov siguran povratak javnim dužnostima do tada".

Tramp je ranije kazao kako misli da nije zarazan i tvrdi da se osjeća dovoljno dobro da nastavi da održava političke skupove uoči izbora.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.