U Sj. Makedoniji najveći broj oboljelih u jednom danu od početka pandemije
Ilustracija

U Sj. Makedoniji najveći broj oboljelih u jednom danu od početka pandemije

U Sjevernoj Makedoniji u protekla 24 sata testirano je 2.140 osoba, od kojih je 364 bilo pozitivno na koronavirus, što je najveći broj novih slučajeva u jednom danu od početka pandemije, saopštilo je Ministarstvo zdravlja.

U tom periodu preminule su tri osobe, a najviše novooboljelih je u Skoplju, Strumici, Tetovu, Kočanima, prenosi MIA.

Na bolničkom liječenju je 414 pacijenata, što je najveći broj od kraja jula.

Ministar zdravlja Venko Filipče upozorio je da je situacija veoma ozbiljna i da cio svijet, pa i Evropa uvodi jače mjere za suzbijanje koronavirusa.

"Od ponašanja građana zavisi da li će biti uvođene nove mjere", rekao je Filipče i pozvao građane da ozbiljno shvate mjere.

Od izbijanja epidemije u Sjevernoj Makedoniji je registrovano 19.777 slučajeva koronavirusa, a preminulo je 775 osoba.

Trenutno je aktivno 3.147 slučajeva, od kojih je 1.315 u Skoplju.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.